Tort cu kefir

de miremirc in Torturi, 21 Iun 2011 | 10001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 4 lg ulei
  • 3 lg apa clocotita
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml kefir
  • 15 g gelatina granule (1 plic si jumatate)
  • 200 ml frisca Hulala, Meggle etc..
  • 150 g ananas
  • 1 borcan ananas (450 g)
  • Decor :
  • frisca
  • ciocolata
  • cirese glasate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu kefir:

  Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si pliculetul de zahar vanilat, galbenusurilepe rand, uleiul lingura cu lingura, apa clocotita tot lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacao.

  Omogenizam bine si turnam aceasta compozitie intr-o tava de tort (d=25 cm)unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor cam 25 minute. Verificam cu scobitoarea cand este copt blatul.

 Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2.

Pentru crema : gelatina o hidratam in 150 ml suc de la compot cam 10-15 minute, apoi o punem pe foc foarte mic si amestecam pana se topeste, dar fara a o fierbe.
Mixam kefirul cu zaharul pana se topeste tot zaharul (cam 3-4 minute); lasam deoparte si el se topeste tot; gelatina racorita o turnam in fir subtirepeste kefir, amestecand mereu.

  Intre timp batem frisca tare si o incorporam in kefirul dulce, iar la sfarsit punem si fructele de ananas stoarse de suc.

  Asezam in forma de tort folie alimentara si punem jumatate de blat, apoi turnam crema si peste asezam cealalta jumatate de blat. Lasam la frigider 12 ore .

 Tava de tort scoasa din frigider a doua zi o rasturnam pe un alt platou si decoram.

 Pentru floricelele de ciocolata : punem intr-o punga 50 g ciocolata si o scufundam in apa fierbinte cam 5 minute, apoi scoatem punga din apa fiarta si lasam ciocolata sa se raceasca putin (pana nu mai arde la mana); crestam cu foarfeca un colt de la punga si formam floricelel pe o hartie de copt. dam la frigider pana ornam tortul; eu le-am facut seara si dimineata le-am asezat pe tort.

 Un tort usor de vara, delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu kefir" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si crema de trufe